Wat te doen bij gezondheidsklachten die NIET gaan over corona?

Wat kunt u doen bij vragen over ziekte en gezondheid die niet gaan over corona? 

Bent u of uw naaste bezorgd over uw klachten of gezondheid? Twijfelt u of iets kwaad kan? Kijk dan eerst op Thuisarts.nl. Daar leest u wat u kunt doen en of u de huisarts moet bellen.

Twijfelt u toch nog? Of worden uw klachten erger? Bel dan de praktijk. Ook tijdens deze coronacrisis kunt u in dat geval altijd uw huisarts bellen.

Ga NIET naar uw huisarts toe. Bel uw huisarts of zoek contact via internet of e-mail.

Zoals u gewend bent, zal de assistente u vragen stellen. Zo weet zij welke zorg op dat moment het beste bij u past: een advies via de telefoon, een afspraak met de huisarts op de praktijk, een visite thuis of soms hulp van een andere zorgverlener.

Door corona en de getroffen maatregelen is het niet altijd handig of zelfs verstandig dat u naar de praktijk komt. Uw huisarts of de assistente overlegt met u wat in uw situatie het beste is. Samen bekijkt u hoe het voor u zo veilig mogelijk kan. Dat is extra belangrijk tijdens deze coronacrisis.

Uw huisarts heeft nog andere manieren om uw klachten te beoordelen en u het beste advies, behandeling of begeleiding te geven. Bijvoorbeeld door te bellen met u of (binnenkort) via videobellen.

Als blijkt dat u toch moet komen, dan zorgt uw huisarts altijd dat dat veilig kan. Uw huisarts zorgt ervoor dat u geen risico op besmetting loopt. Dit doet de huisarts door ervoor te zorgen dat u niet dichtbij iemand komt die (mogelijk) corona heeft. De wachtkamer is aangepast en er mag maar een beperkt aantal mensen tegelijk naar binnen. Het kan zijn dat u gevraagd wordt buiten of in de auto te wachten. U wordt dan geroepen zodra u aan de beurt bent.

Ook als de huisarts naar u toe moet komen zorgt de huisarts dat hij/zij u niet kan besmetten.

Soms heeft u regelmatig begeleiding en controle nodig van uw huisarts of praktijkondersteuner. Bijvoorbeeld als u diabetes of een longziekte heeft. Uw huisarts zal samen met de praktijkondersteuner bekijken hoe u toch zoveel mogelijk de zorg kunt krijgen die u nodig hebt. Vaak gaat dat via de telefoon, via videobellen of via internet.

Dus, ook tijdens de coronacrisis geldt: