Eerste vaccinatieronde tegen corona door de huisarts

Vandaag gaan de eerste uitnodigingen de deur uit voor de coronavaccinaties door huisartsenpraktijk De Bunders. Eerder is landelijk gestart door de GGD's, zorgorganisaties en ziekenhuizen om ouderen, mensen in een zorginstelling en personeel in de spoedeisende zorg te vaccineren. Het vaccin waarmee de huisartsen gaan vaccineren is het vaccin van Astra Zeneca. Dit vaccin is (nog) NIET geregistreerd/goedgekeurd voor 65+ers en daarom is vanuit het RIVM besloten dat wij starten met de mensen geboren in 1956 en 1957 (plus nog de mensen met gevaarlijk overgewicht - BMI >40 - en mensen met het Syndroom van Down tussen de 18 en 64 jaar).

Oftewel, wij nodigen deze groep mensen die ingeschreven staat bij onze praktijk vanaf deze week uit voor een vaccinatie op een vastgestelde tijd en locatie.

Na de vaccinatie wordt aan de mensen gevraagd om 15 minuten te blijven zitten. Dit is om te kunnen zien of het goed gaat en er geen (acute) bijwerkingen optreden. Aangezien wij grote aantallen mensen zullen gaan vaccineren, kunnen wij dit observeren niet organiseren op onze eigen praktijk. Na overleg met de GGD is besloten dat wij gebruik gaan maken van hun vaccinatielocatie in Veghel.

Belangrijk om te vermelden is dat wij zelf GEEN invloed hebben op de selectiecriteria en dat wij vanuit het RIVM een beperkt aantal vaccins aangeleverd krijgen alleen voor de groep die nu uitgenodigd wordt. Uiteindelijk zal iedereen in Nederland een vaccin aangeboden krijgen, maar door de verschillen tussen de vaccins en de beperkingen in leveringen aan Nederland, ontstaan er ook verschillen in wie wanneer wordt uitgenodigd. Wij als huisartsenpraktijk doen onze uiterste best om de aan ons geleverde vaccins zo snel mogelijk te zetten. Graag vragen we om uw begrip en verzoeken we u om u te houden aan de datum en tijdstip op de uitnodiging die u van ons ontvangt.