Assistentie en praktijkondersteuning

De assistentes staan u als eerste te woord wanneer u met de praktijk belt. Ze maken de afspraken voor het spreekuur, de huisbezoeken en het terugbelspreekuur. Zij weten ook het antwoord op veel praktische vragen, bijvoorbeeld over verwijzingen en recepten. Ook zijn ze opgeleid om u telefonisch advies te geven over diverse ziektebeelden.

Daarnaast hebben de assistentes een eigen spreekuur voor onder andere:

Praktijkondersteuning

In de praktijk zijn 3 praktijkondersteuners aanwezig (Stephanie Mestrum, Yvonne Litjens en Rianne Bongers). Praktijkondersteuners zijn verpleegkundigen of andere professionals in de zorg, die speciaal geschoold zijn voor het begeleiden van patiënten in de huisartsenpraktijk met een chronische ziekte of psychische klachten. Zij verzorgen onder anderen de periodieke controles van patiënten met suikerziekte, hoge bloeddruk, cardiovasculair risicomanagement, astma, COPD en staan de huisarts bij in ouderenzorg. Stephanie Mestrum en Yvonne Litjens hebben een HBO-opleiding tot praktijkondersteuner afgerond en draaien zelfstandig spreekuur onder supervisie van de huisartsen.

Karin assistente

Karin is de nieuwste assistente binnen onze praktijk en sinds september 2017 begonnen in Veghel. Zij is zeer ervaren als doktersassistente na eerder jaren in Berlicum in de huisartsenpraktijk te hebben gewerkt en is naast haar werk aan de balie en de telefoon ook veelal bezig met het assistentespreekuur voor medische handelingen.

Marie-Louise assistente

Al meer dan 15 jaar ervaring als doktersassistente elders in Brabant en sinds november 2015 in Veghel actief: Marie-Louise Raaijmakers. Door haar ruime werkervaring is Marie-Louise een waardevolle aanvulling op De Bunders. Zij werkt drie dagen in de week.

Nicole assistente

Nicole werkte al jaren in de praktijk als assistente. Voorheen werkte zij in de praktijk van dokter Teunis hier in Veghel. Zij is ook opgeleid tot medisch laborante. Daarnaast vervult zij een een groot aantal organisatorische taken voor het reilen en zeilen van de praktijk, zodat de praktijk ook als ‘bedrijf’ goed blijft draaien.

Petra assistente

Sinds augustus 2017 is Petra op de Busselbundersweg komen werken. Na lang in de financiële sector te hebben gewerkt heeft zij zich met veel enthousiasme om laten scholen tot doktersassistente. Petra werkt drie dagen in de week op De Bunders

Rianne Bongers praktijkondersteuner GGZ

Rianne Bongers is praktijkondersteuner voor de geestelijke gezondheidszorg (POH-GGZ). Zij heeft in vorige banen ruime ervaring in de psychologie en psychiatrie opgedaan en heeft spreekuur op dinsdag, woensdag en donderdag, waarbij zij ruimer de tijd heeft voor psychische, emotionele of psychosomatische problematiek. 

Yvonne Litjens praktijkondersteuner somatiek

Yvonne is sinds september 2016 begonnen op de Bunders. Binnen verpleeghuisorganisatie Pantein heeft zij zich van activiteitenbegeleidster opgewerkt tot leidinggevende, maar heeft nadien de switch gemaakt naar de praktijkondersteuning in de huisartsenpraktijk. Zij begeleidt mensen met diabetes, COPD, verhoogde bloeddruk en ouderen. Yvonne werkt drie dagen in de week bij ons: op dinsdag, woensdag en vrijdag. Zij is getrouwd en heeft 4 kinderen.

Stephanie Mestrum praktijkondersteuner somatiek

Vanaf januari 2014 is Stephanie werkzaam in onze huisartsenpraktijk. Deze Veghelse heeft al ruime ervaring als doktersassistente buiten Veghel, maar zag in De Bunders een ideale kans om dichter bij huis te werken. Binnen onze praktijk heeft zij zich ontwikkeld tot praktijkondersteuner, waarvoor zij de opleiding heeft gedaan in Breda. Stephanie begeleidt mensen met diabetes, COPD, hoge bloeddruk en ouderen.

Erna van Heesch praktijkmanager

Het reilen en zeilen van een huisartspraktijk behelst tegenwoordig veel meer dan het inplannen van afspraken en daarmee is het zeer fijn dat wij een goede praktijkmanager in ons team hebben in de persoon van Erna van Heesch. Met haar financiële achtergrond in het bankwezen, maar vooral door haar rol als teamspeler maakt zij het mogelijk dat de zorgprofessionals zich met name op zorgtaken kunnen richten door organisatorisch, financieel en administratief de regie te nemen.